Nieuwsberichten

Thuis

IKBOUWMIJNHUIS.NL haakt in op de enorme vraag om een eigen huis te bouwen. Wij bieden particulieren alle hulp om alleen of in een groep een eigen huis te bouwen, zonder dat zij kennis van bouwen nodig hebben. Wij besparen tijd en geld en zorgen dat onze opdrachtgever alleen maar met de leuke dingen van het zelf bouwen bezig hoeft te zijn.

Vrijstaand, twee-onder-een-kap-woning, rijtjeshuis, appartement, alles kan. Alleen bouwen of met een groep. Wij zijn inmiddels een aantal projecten gestart waarvoor u zich aan kunt melden. Kijk op projecten.

Samen Bouwen


Samen bouwen kan bijvoorbeeld met het collectief opdrachtgeverschap. Dit is een perfecte keuze voor mensen die in groepsverband willen bouwen. Bijvoorbeeld omdat je dit samen met vrienden, familie of gelijkgestemden wilt doen. Maar het kan ook andersom: een goed bouwidee of idee voor een collectief voor gelijkgestemden of mensen met eenzelfde hobby en daar de toekomstige bewoners bij zoeken. U vindt op deze website een aantal initiatieven waar u zich als geïnteresseerde voor kunt aanmelden.
Of misschien heeft u zelf een idee of een wens maar weet u niet waar u moet beginnen, ook dan komen wij graag met u in contact.

Alleen bouwen

Dit is een manier van bouwen die al jaren plaatsvindt in Almere. Je koopt een kavel, zoekt een huis uit of laat het ontwerpen en vervolgens zoek je een aannemer die het voor je gaat bouwen. Het klinkt heel simpel, maar in de praktijk blijkt het vaak wat ingewikkelder. Het begint al met het kiezen van het ontwerp: hoe deel je een woning in zodat het esthetisch en praktisch in elkaar steekt, en wat als de kosten toch hoger uitvallen, of: is mijn ontwerp straks aan een ander nog te verkopen als ik wil verhuizen? Hoe beoordeeld de bank mijn woning voor de financiering? 

Hoe krijg je een bouwvergunning en wat als dit toch wat langer duurt als gedacht? Welke bouwer moet ik kiezen? En wordt het dan één bouwbedrijf dat alles doet, of kies ik mijn eigen onderaannemers? 

Onze bouwbegeleiders kunnen uw gehele proces uit handen nemen, u doet dan alleen nog maar de leuke dingen.